Bram Baptist uit Meeden schrijft spannend jeugdboek

MEEDEN - Geschiedenisdocent Bram Baptist uit Meeden heeft een ontzettend spannende jeugdroman geschreven. De afgelopen vijf jaar was hij in zijn vakanties druk aan het schrijven, waarbij hij zich liet inspireren door zijn leerlingen. Jongeren houden van karakters waarmee ze zich kunnen identificeren. Daarom schreef hij De Koningszoon, een jeugdroman over twee opgroeiende jongeren in de Middeleeuwen.

De Koningszoon is niet alleen een ontzettend spannend boek, maar het behandelt ook thema’s als liefde, onzekerheid en de haat-liefdeverhouding met je ouders. Omdat Bram Baptist ruim elf jaar voor de klas staat, weet hij veel over de leefwereld van jongeren. Personages en dialogen zijn soms direct afkomstig uit de klas en in een historische omgeving geplaatst.

Daarnaast is de prachtige cover en de kaart aan binnenzijde door een (oud)leerling van het Carmelcollege, Mark Vaysman, getekend. Maar daarmee wist hij nog niet of jongeren zijn boek zouden gaan lezen. Daarom heeft hij De Koningszoon, voordat het naar de drukker ging, laten beoordelen door een aantal leerlingen uit havo 5. En ze vonden het een prachtig boek.