Klantenavond Terwolde Renault

VEENDAM - - Donderdagavond vond een klantenavond plaats bij Terwolde Renault aan De Zwaaikom 20 in Veendam. Op de klantenavond kregen de klanten van Terwolde Renault informatieve workshops over praktische zaken.

Van 19.00 uur tot 21.00 uur hebben maar liefst 54 belangstellenden aan 5 verschillende workshops van elk een half uur meegedaan. Deze workshops werden elk door twee werknemers, bestaande uit monteurs en verkopers, begeleid.

De ‘gele groep’ liep mee met Paul en Jeffrey, die uitleg gaven over bandenspanning, bandenslijtage, hoe een wiel te verwisselen en over goed gereedschap. In de ‘groene groep’, vertelden Simon en Albert over de elektrische handrem van de auto, over vloeistoffen, onder de motorkap kijken en al dat soort zaken. Groep 3, ‘de blauwe’, werd door Marcel en Michel geleid. Zij hebben uit de doeken gedaan hoe een auto met startkabels te starten, hoe een auto moet worden gesleept, en wat er met een automaat wel of niet mag. Uiteraard kon men vragen stellen tijdens de workshops.

Liesbeth Jonker uit Nieuwe Pekela heeft ook de klantenavond bezocht. Op deze avond heeft ze een band verwisseld, wat wel mee viel, aangezien zij dit al een keer eerder had gedaan. Dat de klanten de workshops heel nuttig vinden bleek ook wel. Ook Sieny Schutte uit Winschoten let goed op hoe Liesbeth te werk is gegaan. Maar ook Sieny had al een keer geoefend met het banden verwisselen, en was het ook voor haar niet onbekend.

Serviceadviseur Paul Wessels verteld dat het van belang is goed te letten op het merkteken. “Het merkteken is een pijltje onder de auto naar de versteviging toe waar de krik onder kan. Anders zou de krik door de kokerbalk heen gaan. Je ziet het nog wel ’s een keer”, verteld Wessels. Liesbeth, die met haar zoon aanwezig was, was hiervan wel van op de hoogte.

Verkoopleider en vestigingsverantwoordelijke Gerrie Buurke vertelde dat er zoveel aanmeldingen zijn geweest dat er een stop op gezet moest worden. “Het aantal mensen hadden we anders niet binnen kunnen hebben”, aldus Buurke. “De opkomst in Veendam is heel goed. In Groningen, een grotere plaats, was de opkomst met 60 deelnemers. Mensen vinden het ook heel leuk. Naast de workshops waren nog wat bedrijven uitgenodigd, zoals onze vast partner bij grotere schadeherstel”.

Met een poffertjeskraam en een kaashandelaar was er ook lekker eten voor de klanten. Er waren mooie tafels geplaatst zodat men niet hoefde te staan, ook gedaan vanwege de wat oudere mensen. Er was koffie, frisdrank en cake. Aan het eind van de avond werd bekend gemaakt wie de quiz had gewonnen, goed voor 50 euro aan onderhoudsbeurt.

Terwolde Renault heeft 7 vestigingen. Behalve Veendam ook in Hoogeveen, Assen, Roden, Emmen, Groningen en Delfzijl. “Het merk Renault spreekt momenteel gigantisch aan”, zegt Buurke.