Veendamse scholieren sporten in Norden

VEENDAM - De gemeentelijke Commissie voor de Schoolsport uit Veendam organiseerde van 15 tot en met 17 november voor de zeventiende keer de inmiddels traditionele schoolsportuitwisseling met leerlingen uit het Duitse Norden.

Dit jaar vond de uitwisseling plaats in Norden. Een groep van zeventig Veendammer leerlingen en hun begeleiders werden op woensdagmorgen in de KGS Hage school hartelijk ontvangen door de schoolleiding. De Veendammer delegatie werd vergezeld door wethouder dhr. HJ. Schmaal, dhr. J. H. Schipper (gemeentelijke afdeling Sport), mw. D. van Veenhuizen (Winkler Prins) en mw. O. Welling (Ubbo Emmius).

De wethouder benadrukte in zijn toespraak niet alleen het internationale karakter en de sportiviteit van de uitwisseling, maar voegde er aan toe dat het verblijf in de gastgezinnen en het ontstaan van vriendschappen minstens zo belangrijk zijn.

Met deze woorden was de vertegenwoordiging van de Stadt Norden; burgemeester dhr. H. Schmelzle, dhr. H Eilers (Stadtrat) en mw. A. Zitting (Verwaltungsfachangestellte), het roerend eens.

Na het officiële ontvangst werd er begonnen met de diverse toernooien, waaraan naast de Nederlandse leerlingen enkele honderden leerlingen uit Norden en omgeving deelnamen.

Het programma bestond uit: zaalvoetbal, unihockey, basketbal, badminton, völkerball, boßeln en dansen. Donderdagmiddag werd er gezwommen in Erlebnisbad Ocean Wave in Norddeich. Er kan terug worden gekeken op een zeer geslaagde uitwisseling.