Greving & Greving toont topbrillen van Lindberg

VEENDAM - De Deense brillenfabrikant Lindberg wordt door de internationale brillenbranche als het ultieme designmerk beschouwd en heeft meer internationale designprijzen ontvangen dan welk ander brillenmerk dan ook. Greving & Greving Opticiens was 30 jaar geleden de eerste dealer van dit topmerk in Nederland. In de vestiging in Veendam is van woensdag 22 november tot en met zaterdag 25 november de uit meer dan 800 modellen bestaande Lindberg-collectie te bewonderen.

Eind jaren tachtig ontmoetten George en Ton Greving een delegatie van Lindberg tijdens een internationale optiekbeurs in Los Angeles. Het Deense designmerk was daar aanwezig om te proberen de Amerikaanse markt te interesseren voor de collectie randloze brillenmonturen. Een moeizame start.

Het Drentse familiebedrijf zag wel wat in de innovatieve designcollectie en werd de eerste Lindberg-dealer in Nederland. Vanaf die tijd is Lindberg een vaste waarde in de monturencollectie van Greving & Greving Opticiens.

Pas in de negentiger jaren brak Lindberg echt door en vandaag de dag dragen heel veel internationale beroemdheden Lindberg-monturen. De brildesigns van Lindberg hebben tientallen prestigieuze designprijzen gewonnen. Het Deense bedrijf veroorzaakte een revolutie in de moderne eyewear door alle details te verwijderen die niet essentieel zijn: schroeven, klinknagels en lassingen. De monturen zijn onvoorstelbaar sterk en flexibel en behoren toch tot de lichtste en meest comfortabele ter wereld

Ter gelegenheid van de jarenlange samenwerking organiseert Greving & Greving Opticiens van 22 november tot en met 25 november een Lindberg-event in de vestiging aan het Raadhuisplein 12 in Veendam.

Tijdens het event is de gehele Lindberg-collectie van meer dan 800 monturen aanwezig. Een unicum want normaal is deze collectie alleen te zien op internationale brillenbeurzen.