Drie prijswinnaars

VEENDAM - innaar dit jaar was de foto inzending van Jaap van Essen uit Borgercompagnie met een foto van de schaapskudde in Borgerswold.

De tweede prijs was voor Mariél de Vos met een foto van het kunstwerk aan het Lloydsplein. Wim Vahrenhorst bracht met een foto van de haven aan de Molenstreek, Veendam in beeld, goed voor de derde prijs. Voor de gemeentegids van 2018 werd voor de derde keer een fotowedstrijd georganiseerd waar inwoners van Veendam aan mee konden doen. De drie winnende foto’s krijgen een plek in de gemeentegids en ontvingen een waardebon. Alle 41 ingestuurde foto’s zijn beoordeeld door een jury bestaande uit wethouder Jaap Velema, Veendammers van het Jaar Henk Spelde en Mia van Selling en vakfotograaf Bert Buiring.

Wethouder Jaap Velema: ,,De thema’s van de foto’s waren dit jaar heel verschillend. Het was voor ons als jury dan ook niet eenvoudig om de drie mooiste foto’s te kiezen. De winnende foto’s laten alle drie een mooi stukje Veendam zien. Wat opviel is dat er dit jaar meerdere foto’s met personen erop zijn ingezonden. Hier werden wij als jury erg blij van.”