Mgr. Bekkersschool opent de bibliotheek op school

VEENDAM - Wethouder Jaap Velema van de gemeente Veendam heeft samen met twee leerlingen de officiële opening van de Bibliotheek op de Mgr. Bekkerschool verricht.

De Bibliotheek op school vergroot het plezier in lezen. Daardoor verbeteren de taal-, lees- en informatievaardigheden van kinderen. Met het programma werken bibliotheken, scholen en gemeenten samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. Zo maken ze het onderwijs beter en moedigen ze lezen aan, zowel op school als thuis. In de provincie Groningen wordt de Bibliotheek op school verzorgd door Biblionet Groningen.

De Bibliotheek op school is veel meer dan een collectie boeken. Vooral de aandacht voor taal- en (voor)leesbevordering maakt dit landelijke programma tot een succes. Leren begint bij lezen. Kinderen die plezier hebben in lezen, lezen meer en behalen daardoor betere schoolresultaten.

Een goede schoolbibliotheek zorgt ervoor dat alle kinderen de kans krijgen om leeskilometers te maken. Mgr. Bekkersschool is de vijfde basisschool in de gemeente Veendam die van start gaat met de Bibliotheek op school.