Meerpaal bakt kniepertjes

VEENDAM - Bij de ingang van de Meerpaal in Veendam hangt een overweldigende kniepertjesgeur, vanochtend is de jaarlijkse bakperiode weer begonnen. Huismeester Bert Luining , voorzien van schoetje, maakt vandaag het beslag en tien enthousiaste bewoners knieperen er op los.

Bert, het lijkt hier wel een fabriek! Waarom en hoe dan?

,,De komende dagen maken we 25.000 kniepertjes in drie dagdelen, in totaal verwerken we 96 afwasteilen vol beslag. Er hebben zich 45 bewoners opgegeven, niet alleen om te bakken maar ook voor sorteerwerk en inpakwerk. Sommige mensen hebben al heel veel bestellingen voor hun familie, kerk of club doorgegeven. We zouden nog veel meer kunnen verkopen maar dat doen we heel bewust niet.”

Waarom niet?

,,Omdat we nog veel meer activiteiten hebben. Acht dagen is te overzien, veel langer moet het niet duren.”

Wat voor activiteiten zijn er nog meer?

,,We doen wekelijks aan gymnastiek, sjoelen, biljarten, jeu des boules, klaverjassen, zingen, bowlen met de wii, toneel, domino en knutselen. Volgende maand komen daar nog bijeenkomsten rondom sinterklaas en kerst bij.”

Wat gebeurt er met de opbrengst van de kniepertjeshandel?

,,Dat komt ten bate van de leden van het recreatieteam. Driekwart van de bewoners is aangesloten bij het recreatieteam en gaat mee met uitjes en reisjes. Ook kunnen we de kosten voor het kerstdiner laag houden met de opbrengst.”

Door Annemiek Broekema