Bibliotheek Veendam in finale Beste Bibliotheek van Nederland

VEENDAM - Bibliotheek Veendam is een van de kanshebbers voor de titel ‘Beste Bibliotheek van Nederland’. De geheel vernieuwde bibliotheek van Biblionet Groningen neemt het op tegen vijf andere bibliotheken in het land. In maart 2018 wordt bekend wie de winnaar is.

Bibliotheek Veendam heeft de nominatie verdiend als een van de eerste bibliotheken in Nederland waar ontmoeten, leren en ontdekken centraal staat. Deze nieuwe bibliotheek vervult, naast het bekende uitlenen van boeken, een maatschappelijke rol op het gebied van educatie, kunst en cultuur, literatuur en debat. Zo stond afgelopen zomer de VakantieVoorleestent zes weken lang op twee locaties in Veendam om (voor)lezen te stimuleren, wordt het tv-programma ‘De Maand Bekeken’ opgenomen in de bibliotheek en zijn er allerlei workshops in De Fabriek, de gloednieuwe wereld van de bibliotheek waar bezoekers onder andere leren programmeren en 3D-printen.

In Bibliotheek Veendam is er volop gelegenheid tot inspirerende activiteiten om een leven lang te kunnen blijven leren. Jong en oud maken hier gretig gebruik van, niet in de laatste plaats aangespoord door het bevlogen en creatieve team van vrijwilligers en medewerkers dat dagelijks hun enthousiasme overbrengt op bezoekers.

In de komende maanden krijgen alle genomineerde bibliotheken een aantal 'mystery guests' op bezoek. Zij beoordelen de vestigingen zodat de vakjury een goede keuze kan maken. Maar de uiteindelijke winnaar van de NBD Biblion Award voor Beste Bibliotheek van Nederland wordt niet alleen gekozen door een vakjury. Ook het publiek kan van 18 januari tot en met 1 maart 2018 zijn/haar stem uitbrengen via de website van Bibliotheekblad . Welke bibliotheek er uiteindelijk als winnaar uit de bus komt? Dat wordt op 20 maart 2018 bekendgemaakt tijdens het Nationale Bibliotheekcongres in Den Helder.