Tweede editie van ‘De Maand Bekeken’

VEENDAM - - Afgelopen zaterdagmiddag vond de tweede editie van ‘De Maand Bekeken’; de talkshow in, voor en over Veendam plaats. Vanuit de foyer van theater vanBeresteyn besprak presentator Martijn Folkers samen met een aantal gasten het lokale nieuws van deze maand.

Folkers blikte samen met lokale politici terug op de raadsvergadering van 6 november, waarbij de coalitie (Kristel Knot van Gemeentebelangen) en de oppositie (Ans Grimbergen PvdA) botsten over het proces rondom de invulling van de Veendamse winkelpleinen.

Ferdinand Vinke, bestuurder van scholengemeenschap Winkler Prins, schoof aan om te praten over de samenwerking tussen Winkler Prins en Ubbo Emmius Veendam en het vol vertrouwen tegenmoet gaan hiervan.

Singer/songwriter Lars Koehoorn was dit keer de muzikale gast en speelde onder andere zijn nieuwe single ‘Closer to you’. Peter Molter van de stichting Met Meer Cultuur (MMC) uit Borgercompagnie kwam vertellen over het muziektheaterstuk “Heimwee van Tammo” en andere activiteiten van MMC.

De talkshow, een initiatief van Biblionet Groningen, werd opgenomen door RTV1 en zal op een later tijdstip op radio en tv worden uitgezonden.