Genoeg te doen in theater

VEENDAM - l 35 jaar in het vak, tijd voor een reeks bijzondere concerten waarvan er één,op 10 december, in Veendam! Wibi Soerjadi is een virtuoos concertpianist, maar ook kleeft het imago van excentrieke bekende Nederlander aan hem. Wibi Soerjadi (1970) begon zijn muzikale carrière op zeer jonge leeftijd en behaalde al op 20 jarige leeftijd het hoogst haalbare op het Conservatorium van Amsterdam.

Wibi Soerjadi weet met zijn indringende en beeldende pianospel een groot publiek te raken en weet als geen ander zowel kenners als minder ervaren luisteraars te imponeren met zijn fabelachtige pianotechniek. Dit maakt hem bij uitstek geschikt als vertolker van het grote romantische pianorepertoire van meesters als Liszt en Chopin.

Zijn eigen composities en transcripties passen naadloos in de traditie die Franz Liszt twee eeuwen geleden begon met zijn soms bijna onspeelbare bewerkingen en fantasieën op bekende thema’s uit die tijd.

Ook Debby Petter komt 8 december naar Veendam. Ze speelt dit seizoen haar vierde soloprogramma. Ze speelt een vrouw die vertelt over haar man. Hij liegt. En dat doet hij niet zachtzinnig. Zijn halve leven is verzonnen. Misschien zelfs wel meer dan de helft.

Zij wil dat hij hulp zoekt. Hij wil dat ook. Maar doet hij dat?.De voorstelling is een samenwerking met schrijver Thomas Verbogt. Debby maakt mooie, kleine juweeltjes. Van het begin tot het eind sleept ze je mee in een andere wereld.

Jaarlijks te zien in vanBeresteyn: Toneelgroep Het Volk. De acteurs Bert Bunschoten en Wigbolt Kruijver met het oudste en kleinste professionele toneelgezelschap van

Nederland, al langer dan 40 jaar kwaliteitstoneel en zijn inmiddels een onvermijdelijk

monument binnen het huidige theaterlandschap.

In ‘De God van de Slachting’ komen twee echtparen bijeen om een verklaring voor de

schadeverzekering op te stellen: de zoon van het ene stel heeft ‘gewapend’ met

een stok de zoon van het andere paar twee tanden uitgeslagen. Een uit de hand gelopen kinderruzie, meer

is het niet, zo lijken de ouders aanvankelijk overeen

te komen. Maar dan...