Accon vervult ontroerende wensen

VEENDAM - Advies- en accountantsorganisatie Accon avm, met ongeveer 45 vestigingen verspreid over het hele land, viert dit jaar haar 100-jarig jubileum. Ter gelegenheid van deze mijlpaal zet de organisatie met de ‘100 Wensen Actie’ haar klanten in het zonnetje.

Hen werd begin dit jaar gevraagd een wens in te sturen. Uit alle inzendingen worden er gedurende dit jaar in totaal 100 wensen vervuld. Afgelopen dinsdag 28 november draaide het om de klanten van Accon avm in regio Groningen en Drenthe, tijdens de wensenuitreiking in Veendam.

Klanten konden een wens indienen voor iemand waarvan zij denken dat diegene het nodig heeft of het verdient om in het zonnetje gezet te worden. Vrijwilligers van het Theehuis in Ter Apel werden dinsdagavond op culinaire wijze verrast. Bij de uitreiking in Veendam stond een pop-up restaurant waar de vrijwilligers een 5-gangendiner voorgeschoteld kregen. Daarnaast ontvingen ze voor alle cliënten en vrijwilligers een barbecue-bon om te verzilveren in de zomermaanden. Dit alles door de tomeloze inzet voor mensen met een beperking, die iedere woensdag in het Theehuis van NOVO in Ter Apel een maaltijd voorgeschoteld krijgen.

De schooltuin in Vriescheloo ontving deze avond een cheque van €400,- om te besteden aan zaden en planten. Dit mooie maatschappelijke initiatief vanuit basisschool de Driesprong zorgt voor verbinding van mensen, jong en oud, in het dorp. Naast de financiële bijdrage had Accon avm nog een ludieke verrassing in petto namelijk: een rotan tuinset, klompen, kinderlaarsjes en zwemkaartjes voor Tropicana. Als laatste was er een wens voor opa en oma Siebring. Kleindochter Kim is op 12-jarige leeftijd plotseling overleden. Zij zou nu 17 geweest zijn, nu opa Siebring zelf 71 jaar is. Deze bijzondere cijfers zijn verwerkt in een mooi bloemstuk. Ook kreeg de familie een vakantie aangeboden in een 23-persoons bungalow, om zo met elkaar te kunnen genieten.