Lezing van voormalig staatssecretaris Henk Bleker bij Odd Fellows Veendam

VEENDAM - - Op 29 november j.l. gaf Henk Bleker een lezing in het Odd Fellowgebouw aan de Nassaustraat in Veendam.

Henk Bleker, geboren Onstwedder, vertelde over zijn carriere als politicus van het CDA en daarna over zijn baan als Staatssecretaris van het Ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie. Hij gaf een duidelijk beeld omtrent zijn werkzaamheden in deze functie.

„Het was een leuke baan met veel afwisseling, maar het was ook slopend vanwege de vele uren werken. Maar als je plezier hebt in je werk is dit geen probleem”, aldus de spreker. „Ik ben ook nu nog altijd bezig met nieuwe projecten, zoals het opzetten van veeteeltbedrijven in Mongolië. Het doel hiervan is om daar een zuivelindustrie te krijgen zoals we die in Nederland ook kennen”. Ook dat blijkt nog een hele organisatie, waar Henk Bleker veel tijd in steekt.

De 80 aanwezige Odd Fellows en genodigden, luisterden met volle aandacht naar de verhalen en leuke anekdotes.

De Odd Fellows zijn onderdeel van de I.O.O.F., de Independend Order of Odd Fellows, een wereldwijde organisatie. Het is hun streven om een betere, harmonische samenleving te creëren, geven om elkaar, respect te hebben voor elkaar. Het uitdragen van vriendschap en liefde naar de medemens.

Regelmatig organiseert de Odd Fellows lezingen waar ook genodigden kunnen aanschuiven. Tijdens voorlichtingsavonden kan er kennis gemaakt worden met onze organisatie.