MDT pakt uit met Kerstuitvoering 2017

VEENDAM - Op vrijdag 22 december om 19.30uur organiseert de Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam haar jaarlijkse kerstvoorstelling in de grote zaal van Theater van Beresteyn aan het Museumplein te Veendam.

Met de Sinterklaasvoorstelling stonden de allerjongsten en de beginners van de kunstenschool centraal en nu zijn juist de gevorderde leerlingen aan de beurt. De regie van de avond is in handen van docent theater Bert op ’t Ende die zijn leerlingen een belangrijke rol geeft op deze avond, waardoor zij spelenderwijs podiumervaring opdoen.

Datzelfde geldt voor de leerlingen ballet van Rianne Wiersma en de muzikanten die optreden. Daarbij treden ze zowel solistisch als groepsgewijs op. Zo speelt bijvoorbeeld op de blokfluit Iris Veen een werk en zijn op piano en klarinet Roos Schutte en Roos Kelder te horen met het Zwanenmeer van de componist Tjaikovski. Krijne Wildeboer laat horen wat er op de accordeon mogelijk is.

Ook vertonen gevorderde leerlingen trompet, gitaar en zang deze avond hun kunsten. Kaarten zijn te koop aan de kassa voor 3 euro.