Volkskerstzang in Wildervank

WILDERVANK - Met veel plezier organiseert de Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank dit succesvolle evenement voor alle inwoners van Veendam/Wildervank e.o. ook dit jaar weer.

Iedereen is welkom op zondag 17 december in de Grote Kerk te Wildervank. De Volkskerstzang is bedoeld om samen bekende kerstliederen te zingen met orgel en trompet: van iedereen voor iedereen, een laagdrempelig evenement voor een breed publiek om de boodschap van Kerst te beleven.

De hoofdorganist van de Grote Kerk Wildervank, Dirk Swama, zal dit alles begeleiden op het orgel samen met trompettist Lubertus Leutscher, daarnaast hebben wij de jonge, afstuderende, sopraan Meike Wijma gevraagd enkele kerstliederen in wisselzang te zingen en een aantal solostukken ten gehore te brengen. De commissie wil graag jong talent een podium bieden, de concertkerk met het unieke Walcker-orgel maakt dit gemakkelijk omdat de organist direct contact heeft met de uitvoerenden. Mevr. Corrie Dun neemt de verbindende teksten voor haar rekening.

De aanvangstijd is 19:00 uur, het duurt ca. een uur. De ingang is aan de Raadhuisstraat 8 waar u ook kunt parkeren.

We willen benadrukken dat deze openbare Volkskerstzang voor iedereen bedoeld is. Vele fondsen, organisaties, middenstanders en het bedrijfsleven uit Veendam/Wildervank e.o. dragen financieel bij om deze gezamenlijke Volkskerstzang mogelijk te maken. De toegang is gratis, bij de uitgang is het mogelijk om een vrijwillige bijdrage te geven voor de onkosten.

We rekenen weer op een grote opkomst, met name ook van mensen die minder bij een kerk betrokken zijn maar wel Kerst willen vieren.

Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank.