Dé bioscoophit van december Gek van Geluk bij vanBeresteyn

Veendam - Dé bioscoophit van december Gek van Geluk bij Filmhuis vanBeresteyn Het Filmhuis in vanBeresteyn draait de film Gek van Geluk, de heerlijke feelgood film met een vleugje Kerst, op woensdag 20 december.

In Gek van Geluk kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen. Dan verzint haar beste vriendin; de zangeres Valerie (Carly Wijs) een oplossing. Ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn) en het plan lijkt te slagen.

Tot Lena’s buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt. In een wanhopige poging om Lena alsnog aan het schrijven te

krijgen, zet Valerie hun jarenlange vriendschap op het spel en confronteert Lena met de waarheid.

Ontdek de wondere wereld van eetbare wilde planten tijdens de wintercursus van Bloemenpad. Ook in de winter kun je oogsten uit het wild: vogelmuur, witte dovenetel, kleefkruid, en wortels van bijvoorbeeld teunisbloem, paardenbloem en wilde peen. Een nieuw onderdeel van deze cursus: eetbare paddenstoelen! Welke paddenstoelen zijn eetbaar, welke zijn te herkennen en hoe kun je ze gebruiken?

Data:

Dinsdag 16 januari, 19.30 – 22.00 uur

Dinsdag 30 januari, 19.30 – 22.00 uur

Dinsdag 13 februari, 19.30 – 22.00 uur

Zondag 18 februari 10.30 – 12.30 uur (excursie, locatie volgt nog)

Dinsdag 6 maart, 19.30 – 22.00 uur

Dinsdag 20 maart, 19.30 – 22.00 uur

Dinsdag 10 april, 19.30 – 22.00 uur

De cursus wordt gegeven door Leah Groeneweg van het Bloemenpad en wordt gehouden bij:

De Wilde Engel, Kerkpad Noord 17, 9644 VN Veendam

Deelname € 140,00 per persoon

Meer informatie op www.bloemenpad.nl Opgeven bij Leah Groeneweg, tel. 06-14136734.

Het is een mooie traditie: iedere 24 december (19.00 uur) een Kerstnachtdienst. Ook in Veendam werken diverse kerken samen bij het organiseren van dit sfeervolle feest.

Vorig jaar waren er voor het eerst zelfs twee Kerstnachtdiensten! Dat bleek een schot in de roos. Eerder was er soms geen plaats meer in De Kandelaar maar nu kon iedereen een plaatsje vinden.

Alleen op het kersttoneel bleek er geen plaats te zijn in de herberg voor Jozef en de zwangere Maria.

Dit jaar stap je bij de binnenkomst zomaar midden in het kerstverhaal. Daarom is het thema: Kerst, heel dichtbij! De dienst wordt niet onderbroken door collecte of mededelingen, het is één aaneengesloten verhaal. Samen zingen we prachtige welbekende kerstliederen en luisteren naar anderen die optreden. De muziek wordt verzorgd door een groep enthousiaste spelers en zangers uit diverse kerken.