Vechtsport Veendam boekt groot succes

VEENDAM - De 29-jarige Lennart Siefkes is bouwkundig ingenieur van beroep, met een sterke passie voor vechtsport. Hij timmert, soms letterlijk, hard aan de weg om zijn sportschool tot een succes te maken.

En de eerste titel is binnen. Drie van zijn pupillen, Rick Stormbroek (17), Serge Doddema (17) en Danny Tolhuis (32) wonnen op Rumble Events in Scheemda. De heren kijken met trots terug op deze dag. Met een knock-out versloeg Serge zijn tegenstander. ,,Het was een pittige wedstrijd,’’ vertelt Serge. ,,Ik was heel blij dat ik gewonnen had.’’ Rick was drie rondes lang oppermachtig en gaf zijn tegenstander geen schijn van kans. Danny won de Nederlandse titel in het MMA, een vechtsport waarbij verschillende vechtsporten gecombineerd worden. Na twee zinderende rondes van vijf minuten, waarin de partij beide kanten opging, wist Danny het verschil te maken in de derde en laatste ronde. Daardoor wist hij de jurybeslissing naar zich toe te trekken en de titel te veroveren. ,,Het is een hele eer dat deze jongens gewonnen hebben,’’ vertelt Lennart. ,,Ze hebben alle drie op een topprestatie geleverd. Hier werk je samen maandenlang naar toe.’’

Onder de naam Vechtsport Veendam is de sportschool uitgegroeid tot een professionele organisatie met een compleet trainingsaanbod. De hoofdactiviteiten zijn kickboksen en MMA. Daarnaast biedt het bokszaktrainingen en trainingen voor vrouwen.

Lennart is gediplomeerd vechtsporttrainer en vechtsportpedagoog. Het is zijn droom om met de sportschool een bekende naam in de regio te creëren door op een verantwoorde, veilige en leuke manier vechtsport aan te bieden aan alle leeftijdscategorieën.

Samen met de trainers Jaap van den Brug (33) en Danny Tolhuis (32), traint Lennart jong en oud. Lennart: ,,We hebben goeie trainers in huis met alle drie dezelfde visie op vechtsport. We vormen een sterk team”.

Op de vraag waarom mensen zouden moeten komen trainen, antwoord Lennart: ,,Omdat vechtsport meer is dan alleen sport. Je zult sterker in je schoenen gaan staan. Dit komt omdat iedereen binnen onze sportschool op een respectvolle manier met elkaar omgaat. Dit motiveert je om te blijven sporten en je grenzen te verleggen. Hierdoor ben je in staat om sneller je doelen te behalen, of het nu gaat om persoonlijke ontwikkeling, je streefgewicht halen, wedstrijden, of op recreatief niveau de principes van de sport onder de knie te krijgen.”

Sinds kort heeft de sportschool ook een echte kickboksring, deze heeft Lennart zelf ontworpen en met behulp van zijn pupillen gemaakt.

In het nieuwe jaar hoop Lennart veel nieuwe leden welkom te heten. Voor meer informatie: 0630397367 /www.vechtsportveendam.nl

Tekst en foto: Yvonne de Noord