Gasgat bereidt zich voor op carnaval

ZUIDWENDING - De voorbereidingen voor het carnavals seizoen zijn dan ook alweer in volle gang. In de eerste week van februari zullen de dorpen Zuidwending en Ommelanderwijk weer omgedoopt worden tot Gasgat.

De Wethouder Wierenga van Veendam zal de sleutel van de beide dorpen dan overdragen aan Prins Hindrik Otto de Eerste. De overdracht van de sleutel is op 6 februari 2018 gepland in de Stainkroeg te Ommelanderwijk.

De feestavond is gepland op zaterdag 10 februari 2018, zoals al eerder aangekondigd. De Moeflons zullen op deze avond weer hun swingend repertoire ten gehore brengen. Dit beloofd dus wederom een spectaculaire avond te worden.

De aanvang van de feestavond is om 20.00 uur en de kaarten kosten tien euro per stuk. De voorverkoop van de kaarten voor de dorpen is al gestart. In totaal zijn er 350 kaarten beschikbaar. Dus bestel snel een kaart als je het carnavalsfeest van Elk en Ain op 10 ferbuari 2018 wilt meemaken in de Stainkroeg.

De kaarten kunnen na 18.00 uur worden gekocht bij de volgende verkooppunten: Zuidwending 127, Ommelanderijk 2, Ommelanderwijk 150 en Ommelanderwijk 53. Er dient direct afgerekend te worden en op is op.

Tevens zullen er op 9 en 10 februari nog andere activiteiten gaan plaatsvinden. Elk en Ain zal samen met de plaatselijke jeugdcommissie op zaterdag weer een activiteit organiseren. Net als in 2017 zal er op vrijdag avond ook een activiteit voor de gepensioneerden en vutters van Gasgat worden gehouden. Beide activiteiten worden gesponsord door Elk en Ain en zullen daarom volledig kosteloos zijn.