Kerst‘nacht’diensten in Grote Kerk Veendam

VEENDAM - Op Kerstavond (zondag 24 december) houdt de Protestantse Gemeente Veendam twee sfeervolle en feestelijke kerstnachtdiensten in de Grote Kerk in het centrum van Veendam. De kerk is al enkele weken prachtig versierd, extra vroeg vanwege de adventsconcerten van de afgelopen weekenden, het ene met veel oude en vertrouwde kerstmuziek, het ander met kerstmuziek van over de hele wereld.

De vroege dienst van de 24ste begint om 18.30 uur en is vooral geschikt voor gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd. Het kerstverhaal wordt verteld en er worden traditionele én nieuwe liederen gezongen. Na afloop is er koffie, thee en chocolademelk! De late dienst begint om 22.00 uur - maar vanaf ca. 21.45 kan er al meegezongen worden met kerstliederen.

Ook in de dienst klinken kerstliederen, een deel daarvan neemt solist Laurens Schreuder (met pianobegeleiding van Alex Staal) voor zijn rekening. Schreuder is al vele jaren als bariton en solist verbonden aan Chr. Mannenkoor Albatros uit Pekela. Hij zingt graag in het Gronings, en waarom zou zijn Groningse kerstrepertoire niet eens in de kerk kunnen klinken? Het was zelfs aanleiding nóg enkele elementen in deze kerstnachtdienst een Gronings tintje te geven! Zo leest lector Henk Dol oet Grunninger Biebel, t Evengelie volgens Lucas 2:1-20.