Trieste samenloop

VEENDAM - De verwarde man die december vorig jaar de Veendamse Joke Hendriksen om het leven bracht, werd enkele uren voordat hij zijn daad pleegde door agenten afgeleverd op het adres aan de Continentenlaan waar hij niet veel later zijn daad zou plegen.

Deze 52-jarige Ronald P. uit Amsterdam werd vandaag veroordeeld tot 5 jaar celstraf wegens doodslag. De avond voordat P. Joke om het leven bracht, had hij ruzie met Joke. De twee hadden elkaar bijna een jaar eerder leren kennen en kregen een relatie. P. bleek extreem achterdochtig en vermoedde overal complotten. Hij dacht ook dat de woning van Joke vol hing met microfoons. De avond voordat Joke werd omgebracht, liep het uit de hand tussen de twee: Joke zette P. buiten de deur.

P. zette het die avond op een drinken. Agenten troffen hem aan en brachten hem naar de woning van Joke aan de Continentenlaan. Joke streek over haar hart, P. mocht blijven slapen.

De volgende dag liep het opnieuw uit de hand. Dit keer met fatale gevolgen. Agenten troffen een zwaargewonde Joke aan in de woning. Ze zou niet veel later overlijden. P. had geprobeerd om zichzelf om het leven te brengen.