Nostalgische film over Veendam te zien bij RTV1

VEENDAM - - Opnieuw is er een nostalgische film te zien met beelden uit onze regio. De streekomroep voor de Veenkoloniën RTV1 pakt uit met een prachtig filmjournaal. Dit keer staat Veendam centraal met gebeurtenissen uit het jaar 1968. De filmbeelden zijn gemaakt door de filmgroep Dubbel 8, zijn in kleur en voorzien van geluid. De uitzending is op woensdagavond 27 december vanaf 19.00 uur. Een herhaling is op vrijdagavond 29 december.

Onderwerpen

In de film, die bijna anderhalf uur duurt, is ondermeer te zien hoe de voetbalclub BV Veendam promoveert van tweede naar eerste divisie, de val van de Phoenixpijp, bouw winkelcentrum Promenade, Bouwen in de woonwijk Sorghvliet, Gemeenteraadsverkiezingen Veendam/Wildervank, afwerking Beneden Oosterdiep, politie in actie tijdens nieuwjaarsnacht, winkeliers, feest op de Wieke, Winkler Prins, schoolvoetbal etc.

Televisiekanaal

Eerder zond RTV1 de film ‘De blinkende Spade” en “Stadskanaal hier wonen wij” uit. De Streekomroep voor de gemeenten Veendam, Stadskanaal en regio kun je zien op televisiekanaal 25 (SKV), 41 (Ziggo), 1458 (KPN). De website is te vinden op: rtveen.nl