Baptisten Gemeente Muntendam bakt oliebollen

MUNTENDAM - Elk jaar op 30 december bakken leden en vrienden van de Baptisten Gemeente Muntendam appelflappen en ananasbeignets. Ook bakken leden en vrienden van de Baptisten Gemeente Muntendam elk jaar op oudjaarsdag oliebollen. Dat is dit jaar niet anders!

Dit idee is ontstaan in 1953, toen de kas van de Baptisten Gemeente Muntendam gespekt moest worden. Deze traditie wordt nog elk jaar voortgezet. Niet alleen om de kas te spekken, maar ook om contact te maken met de mensen in onze omgeving.

Een grote groep mensen is al bezig met de voorbereidingen van de appelflappen- en oliebollenactie. Er moeten inkopen worden gedaan, vrijwilligers worden gevraagd, maar ook de ‘eisen’ van de Voedsel- en Warenwet moeten nageleefd worden. Kortom, dit is niet een actie die je zomaar even op touw zet.

Ook nu weer wordt de grote zaal achter de kerk omgetoverd tot een ware bakkerij. Bij Bakkerij Geertsema wordt het deeg gemaakt. In een levendige en gezellige ‘bakkerij’ worden uw appelflappen, ananasbeignets en oliebollen gebakken. En wat is er nou lekkerder dan dat het met liefde is gemaakt?

In Muntendam zijn drie verkooppunten. Maar wilt u er liever niet uit met het koude weer? Dan is het ook geen probleem om ze tot aan uw deur te laten bezorgen.

Dit jaar is er echter een verandering. Omdat Oudjaarsdag dit jaar op zondag is, worden de appelflappen op 29 december en de oliebollen op 30 december gebakken.

Voor meer informatie kunt u de advertentie elders in de krant bestuderen.