Workshop Langer veilig thuis wonen in Veendam

VEENDAM - - Elke 65-plusser wil zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Veilig en comfortabel. Dan is het goed stil te staan bij de risico's in en om het huis om zo ongelukken en brand te voorkomen. Op 10 januari van 14.00 tot 16.30 uur organiseren Zorggroep Meander Ledenvereniging, de brandweer en Medipoint de workshop Langer veilig thuis wonen. De workshop vindt plaats in zalenverhuur Sorghvliet, De Reede 1 in Veendam.

Inhoud workshop

In deze workshop van 2,5 uur leren deelnemers over praktische oplossingen. Zoals kleine aanpassingen in de woning en het gebruik van slimme hulpmiddelen. Oplossingen die zorgen voor meer gemak en veiligheid, voor nu en in de toekomst. Ook gaat de workshop over vragen zoals: is het huis ingericht op een veilige toekomst? Hoe ontdek je brand en hoe kom je zo snel mogelijk buiten? Welke hulp is er mogelijk om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen en hoe verklein je de kans op vallen?

Deskundigen

De bijeenkomst is een samenwerking tussen Zorggroep Meander Ledenvereniging, de brandweer en Medipoint. Veiligheidsdeskundigen van deze organisaties gaan samen met deelnemers in op onveilige situaties in huis.

Maar laten vooral zien wat mensen zelf kunnen doen aan een veilig en comfortabel huis.

Aanmelden

De workshop is gratis voor leden van de ledenvereniging. Aanmelden kan via 088 – 383 20 00. Kijk voor meer informatie op www.ledenvereniging.nl/langer-veilig-thuis.

Wie nog geen lid is betaalt € 20,50 voor een lidmaatschap, is daarmee een jaar lid en kan direct gratis meedoen aan de workshop.