Eindejaarsritten Museumspoorlijn STAR: Met stoom het jaar uit!

VEENDAM - Op vrijdag 29 december gaat Museumspoorlijn STAR stomend met oliebollen het jaar uit. Het jubileumseizoen van Museumspoorlijn STAR wordt afgesloten met stoomtreinritten tussen Stadskanaal en Veendam.

Dienstregeling

Op dag rijdt de stoomtrein drie keer tussen Stadskanaal en Veendam. De treinen vertrekken om 10.45, 13.30 en 15.50 uur uit Stadskanaal. Vanuit Veendam om 11.55, 14.35 en 16.55 uur. Reserveren voor deze ritten is niet nodig. Kaartjes zijn te koop bij de loketten in de stations Veendam en Stadskanaal.

Afsluiting jubileumjaar

De ritten op 29 december zijn de laatste van 2017. Ze vormen de afsluiting van een jubileumjaar waarin het 25-jarig jubileum van Museumspoorlijn STAR werd gevierd. Hoogtepunt van dit seizoen was de extra editie van Stadskanaal onder Stoom in september 2017.

Winterslaap

De stoomlocomotief gaat eerst in ‘winterslaap’. De komende maanden werken de vrijwilligers van de technische dienst aan het onderhoud van het materieel. Toch staat Museumspoorlijn STAR niet lang stil. In januar en februari 2018 zijn er stamppotritten, de eerste op zondag 28 januari. Bovendien rijdt de STAR ook in de voorjaarsvakantie. Het ‘stoomseizoen’ wordt in 2018 geopend op Tweede Paasdag.

Meer informatie

Meer informatie over de dienstregeling van de Eindejaarsritten en het programma voor 2018 is te vinden op de website www.stadskanaalrail.nl.