Meestergitarist Harry Sacksioni in vanBeresteyn

VEENDAM - In zijn programma ‘Once upon a time…’ laat Harry Sacksioni zijn gitaar spreken via zijn meest geliefde filmmuziek. Op 6 januaris staat hij in vanBeresteyn in Veendam.

Na een imponerend live optreden van de grote filmcomponist Ennio Morricone, sloeg de vonk bij Harry over en werd filmmuziek zijn nieuwe uitdaging. Hoofdthema’s uit onder andere Once Upon a Time in the West, The Pink Panther, The Sting en James Bond krijgen een bijzondere ‘Sacksioni aanpak’.

Ook maakt hij ruim baan voor de muziek die hij onder verschillende tv-reclamefilms speelt, waaronder het wonderschone Vincent. (Don McClean). Omdat Harry als componist nooit stil zit, ontbreekt uiteraard nieuw materiaal niet, aangevuld met nummers van zijn nieuwste, met veel superlatieven overladen live dubbel-cd ‘Vijfenzestig’.

Sacksioni verricht in dit programma weer kleine wondertjes op de gitaar en het is dan ook niet voor niets dat deze gitaarvirtuoos dit jaar voor de vijfde (!) keer op rij werd uitgeroepen tot de beste akoestische gitarist van de Benelux.