Volop swingen op het Nieuwjaarsbal

VEENDAM - Op Nieuwjaarsdag werd op de derde editie van het Nieuwjaarsbal in vanBeresteyn weer volop gedanst. De avond voor 50 plussers was in samenwerking met Team Sport & Cultuur van de Gemeente Veendam en Ontmoeting Compaen georganiseerd. Diskjockey Bert ter Veer, alias Long Berry, was ziek en moest helaas verstek laten gaan.

Technicus Kor Kuiper was zijn plaatsvervanger als dj ‘Short Berry’. Samen met de zanger Patrick Marel werd ervoor gezorgd dat de voetjes pas tijdens de pauzes weer rust kregen. Iedereen danst met een eigen stijl. Het echtpaar Martin en Boukje Stienstra dansen heel graag een quickstep. ,,Op een quickstep kun je tig variaties op verzinnen”, vertelt Martin. ,,Het leuke is ook dat je er bepaalde oefeningen op kunt doen. Daar heb je ook ruimte voor nodig om te kunnen dansen zoals je zelf wilt.”

Meer ruimte was er ook doordat het rustiger was dan vorig jaar. ,,We zijn al die drie keren met vrienden hier al geweest”, aldus Boukje. Het echtpaar is al bijna 50 jaar getrouwd, maar met het dansen zijn ze pas twintig jaar geleden begonnen. Ze konden allebei zelfs niet dansen. Ze zijn lid van de recreatieve Dansclub 73 in Groningen. Dat ze het zo goed kunnen vinden ze zelf ook wel apart. Boukje: ,,Sommige dingen waren met al die pasjes wel moeilijk om te leren. Maar je moet het ook wel bijhouden. Dat hebben we niet altijd gedaan. Maar het plezier staat voorop, en het is heel belangrijk dat de houding goed is.”

Voorkeur van Boukje is de Engelse wals. ,,Maar elke dans heeft zijn eigen charme.” Aan een tafeltje van twaalf personen lijkt men het een goed idee om de Nieuwjaarsbal op een vrijdagavond te gaan houden. Mensen kunnen na de drukke jaarwisseling minder puf hebben om naar het Nieuwjaarsbal te gaan.

Door Henk Drenth