Hoe hou je het leuk met je puber?

VEENDAM - Veel ouders van pubers vragen zich ook af hoe ze het opvoeden van een tiener nog leuk kunnen houden en hoe je de sfeer in huis positief houdt.

Bij jongere kinderen beslissen ouders welk gedrag gewenst is en wat de maatregelen zijn als kinderen niet luisteren. Wanneer kinderen in hun tienerjaren komen, is het belangrijk hen te betrekken bij het bespreken van wat de regels en verantwoordelijkheden zijn. Dit betekent vaak een compromis sluiten, uit proberen van nieuwe afspraken en bijhouden hoe het werkt.

De gemeente Veendam en Pekela biedt in samenwerking met Elker, Jeugd en opvoedhulp Groningen en het CJG Veendam/Pekela, ouders die opvoedvragen hebben, deze cursus aan. De cursus is bedoeld voor ouders met tieners in de leeftijd van 10 tot 16 jaar. Om voorbereid te zijn op de pubertijd, is deze cursus ook geschikt voor ouders van kinderen in groep 7 en 8 van de basisschool.

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten. Tussendoor wordt er telefonische ondersteuning aangeboden. De cursus is gratis.

Voor informatie en opgave kunt mailen met: bea.meindertsma@ggd.groningen.nl De cursus wordt gehouden in het Jan Salwaplein 3 te Veendam. Op maandagavond 12 februari, 19 februari, 5 maart, 12 maart en 26 maart van 19.30 tot 22.00.