Hengstencompetitie zorgt voor bomvolle Eurohal

ZUIDBROEK - De Anemone Horsetruck en Blom Hengstencompetitie zorgde weer voor ouderwets afgeladen en volle tribunes in de Eurohal tijdens IICH Groningen te Zuidbroek. De prachtige en imposante dressuurhengsten maar zeker ook de springhengsten wisten het publiek zeker weer te boeien. ,,Een prachtig onderdeel van het IICH Groningen programma,” aldus de voorzitter Aaldert de Vrieze.

In de klasse M van de Anemone Horsetruck competitie wist met name de Totilas nazaat te imponeren. Total U.S. met zijn amazone Dinja van Lieren wist de rubriek op zijn naam te zetten maar Henkie met Adelinde Cornelissen kwam toch erg dicht in de buurt en was minstens zo boordevol swung als de winnaar van de rubriek.

De Blom B.V. hengstencompetitie ging van start met de klasse L, met vijftien foutloze combinaties. Lennard de Boer kwam ten val in het parcours en wou zijn hengst wat vertrouwen inboezemen op het voorterrein helaas ging dat iets anders dan verwacht en kwam Lennard onfortuinlijk ten val, per ambulance is hij naar het ziekenhuis gebracht met naar verwachting een gebroken sleutelbeen en een lichte hersenschudding. Lennard de Boer zou ook in de klasse M uitkomen met zijn paard Heineken VK VDL, Marcel de Boer heeft dit voor hem overgenomen en zeker niet onverdienstelijk, de combinatie wist de barrage te halen en eindigde als vijfde.

Winnaar van het M was de hengst Highway M TN, gereden door Zoï Snels. Vandaag komen de eerste internationale deelnemers aan in Zuidbroek, vanaf donderdag zullen zij schitteren in Zuidbroek. Maar eerst nog woensdagavond de spectaculaire showavond, zeker de moeite waard om daarvoor naar het IICH Groningen te komen, de Stichting Ruitersport Noord Nederland zal deze avond op ludieke wijze aandacht schenken aan de nieuwe gemeente Midden Groningen. Bij deze roept de organisatie dan ook alle inwoners van de nieuwe gemeente om zeker aanwezig te zijn! Wil je in de tussentijd de uitslagen nog even in alle rust bekijken of de startlijsten even inzien? Ga dan snel naar de website: www.iichgroningen.nl.