Rink Oosting geeft lezing over geschiedenis Veendam

VEENDAM - Woensdag 24 januari 2018 wordt er in de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis een lezing gegeven door Rink Oosting. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00. Aanvang 19.30 uur.

Rink Oosting is een geboren en getogen Veendammer. Zijn hobby: streekhistorie. Hij heeft zich gespecialiseerd in het verzamelen van allerlei beeldmateriaal waarop woningen, straatbeelden, interieurs of oude beroepen te zien zijn. Bij beeldmateriaal moet u denken aan ansichtkaarten, foto’s, dia’s, boeken enz. Met dit beeldmateriaal probeert hij een zo’n goed mogelijk beeld te geven van hoe het straatbeeld er vroeger uit zag.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 130 afdelingen en rond de 35.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 10 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportage’s en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl.