Verfilming Vele hemels boven de zevende te zien in vanberesteyn

Veendam - In het kader van Boek en Film draait het Filmhuis in vanBeresteyn de verfilming van deze bestseller van Griet Op De Beeck. Het verhaal speelt zich af rond Eva.

Een jonge vrouw die altijd klaar staat om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid. In ‘Vele Hemels’ vechten vijf personages meer met zichzelf dan met elkaar, in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk.

Filmprogrammeur Henk Beereboom geeft een inleiding voorafgaand aan de film.

Toneelgezelschap De Harmonie uit Zuidwending speelt in buurthuis De Wending de klucht ‘Groeten van de Veluwe’. Een goed gesitueerd gezin, bestaande uit man, vrouw, dochter en oma, wint de eerste prijs met een

cryptogram. De prijs is een week vakantie in een caravan op de Veluwe. Het kamperen is voor deze

mensen, die in luxe leven, een volslagen nieuwe ervaring en ze kampen dan ook met ernstige

aanpassingsproblemen. Dit geldt niet voor de zwaksociale familie Bruinsma. Dit gezin heeft vaker

met dit bijltje gehakt. Met zulke tegenstellingen kunnen confrontaties tussen de beide families dan

ook niet uitblijven. Speeldata op zaterdagen inh maart, vanad de 10-de.

Meer informatie bij Jaap Lamain 0598-626963.

Onder leiding van de landschapgidsen uit de

Veenkoloniën worden er in Borgerswold wandeltochten

georganiseerd op de volgende data.

Zondag 21 januari, maandag 19 februari en zondag 25 maart. Tijdens deze wandeling vertellen de landschapsgidsen uitvoerig hoe Borgerswold is ontstaan in 1971.

De tocht begint en eindigt bij de Waterjuffer(nabij de

kinderboerderij). Prijs € 5,00 p.p. is inclusief consumptie. Trek stevige schoenen een en zorg voor comfortabele, warme kleding.

Wint ú de felbegeerde titel en de eeuwige roem van Beste Snertkok van 2018? Doe mee en maak kans! Meedoen is hartstikke leuk en heel eenvoudig. U meldt zich aan en levert zaterdag 20 januari vóór 14.00 uur uw allergrootste pan met snert bij in bij Grand-Café Zuidlaren.

Uit deze pan halen we één bord voor de deskundige jury en de rest van de inhoud gaat in bakjes van 1 liter. De bakjes worden verkocht en de opbrengst gaat naar Project Lotus; kinderen in Cambodja naar school, een initiatief van Tineke Wiggers.