Koninkelijke onderscheiding voor Oldenburger|Fritom

VEENDAM - Logistiek dienstverlener Oldenburger|Fritom uit Veendam mag voortaan het Koninklijk Wapen voeren, met de toevoeging “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier”. Deze eretitel werd 12 januari uitgereikt door de Commissaris van de Koning, de heer Paas, in cultuur- en congrescentrum vanBeresteyn te Veendam.

Predicaat Hofleverancier

In een speciale aankondiging die was gehuld in geheimzinnigheid, werden stakeholders van Oldenburger|Fritom uitgenodigd om de 12e januari naar van Beresteyn te komen. Vervolgens werd er volop gespeculeerd over wat er zou gaan gebeuren. Met de lovende toespraak van de Commissaris kwam aan al deze speculaties een einde. Hij reikte namens Zijne Majesteit de Koning het predicaat Hofleverancier uit aan algemeen directeur René Dale.

‘Fantastische bekroning op ons werk’

René: „We zijn nuchtere Groningers, maar dit doet echt wel wat met je. Een fantastische bekroning op ons werk en vooral op de enorme betrokkenheid van al onze medewerkers. Zij zetten zich dagelijks in om onze zeer gewaardeerde klantrelaties de beste logistieke oplossingen te bieden en juist voor hen vind ik dit ontzettend mooi. Vanzelfsprekend komt de eer ook toe aan onze andere stakeholders en de generaties Oldenburger die aan het roer stonden van ons bedrijf. Zonder de ondernemerszin van oprichter Jan Oldenburger hadden we dit bijzondere moment nu niet beleefd.”

Oldenburger|Fritom mag het predicaat Hofleverancier voeren voor een periode van 25 jaar. Daarna kan bestendiging worden aangevraagd voor een volgende periode van 25 jaar. Dit bijzondere recht kan worden toegekend aan ondernemingen die een belangrijke plaats innemen in hun regio en minimaal honderd jaar bestaan. Zij onderscheiden zich door kwaliteit, solidariteit en continuïteit. Op dit moment zijn circa 450 bedrijven gerechtigd tot het voeren van dit predicaat