Meiden Clias turnen in de top tien

VEENDAM - Op zaterdag 13 januari 2018 is er door de dames van Sv Clias in Heerenveen geturnd. In het Epke Zonderland Turncentrum vond het Provinciale kampioenschap plaats, voor dames nationaal niveau eerste en tweede divisie.

Namens Sv Clias is er geturnd door Marit Veen, Noa Keizer, Roos ter Brugge en Yasmin Knol. In de categorie instap N2 provincie Groningen, heeft Marit Veen de zilveren medaille gewonnen. In dezelfde categorie is Noa Keizer op plaats 6 geëindigd. Roos ter Brugge en Yasmin Knol traden aan in de categorie junior 1 N2. Dit leverde Roos een 9e en Yasmin een 8e plaats op. Marit Veen is bovendien als 7e van de drie noordelijke provincies geëindigd.

Er gebeurde meer bij Clias, afgelopen weekend. Het doel van Maxim Claassen om in 2018 deel te nemen aan het WK rhönrad in Zwitserland, komt binnen zijn bereik. Op 13 januari 2018 vond in Nieuwpoort (Zuid-Holland) de eerste voorwedstrijd voor het NK en het WK rhönrad plaats. Maxim steeg boven zichzelf uit en heeft de meerkamp kwalificatie-eis voor het NK ruimschoots behaald. Ook de WK meerkamp kwalificatie-eis is heel dichtbij. Door constant en op een hoog niveau te turnen, werd Maxim zaterdag beloond met de zilveren medaille. Op dit moment staat Maxim 1e bij de heren en 2e bij de senioren niveau 1.