Schrijver Bram Baptist bezoekt Meedener scholen

MEEDEN - Op dinsdagochtend 16 januari bezocht Bram Baptist, schrijver van het spannende jeugdboek De Koningszoon, de leerlingen van groep 7 en 8 van zowel obs de Mieden als cbs Sjaloom uit Meeden. Ademloos luisterden ze naar de schrijver.

Het bezoek van de schrijver uit Meeden past uitstekend in de opzet van de directeur van beide scholen, Anna Hetebrij. ,,Aangezien de scholen per 1 augustus 2019 opgaan in één samenwerkingsschool, is het prettig dat er gezamenlijke activiteiten worden georganiseerd, zodat de scholen nader tot elkaar kunnen komen,” aldus Anna Hetebrij. ,,Het bezoek van schrijver Bram Baptist was de eerste gezamenlijke activiteit.”

In november 2017 verscheen de eerste jeugdroman van Bram Baptist. De schrijver en geschiedenisdocent vindt het belangrijk dat jongeren blijven lezen. Daarom presenteerde hij zijn boek De Koningszoon aan de leerlingen van groep 7 en 8. Zo vertelde hij over zijn inspiratiebronnen, zijn werkwijze en besteedde hij aandacht aan de jeugdige hoofdpersonen. Natuurlijk heeft de schrijver een aantal spannende passages uit het boek voorgelezen, waar de leerlingen ademloos naar hebben geluisterd.

Tot slot mochten leerkrachten, Niek Drent (De Mieden) en Hester van der Stap (Sjaloom), het jeugdboek in ontvangst nemen en samen met de leerlingen gaven zij het een mooi plekje in de gezamenlijke schoolbibliotheek in bijzijn van bibliothecaresse van Midden-Groningen Anneke Tiddens. Volgens Tiddens ligt het jeugdboek inmiddels in negen Groningse bibliotheken.

Intussen is Bram Baptist druk bezig met zijn tweede boek, die hopelijk over twee tot drie jaar uitkomt.