Rotary doneert aan Uitdaging

HOOGEZAND - Rotaryclub Hoogezand-Sappemeer heeft de opbrengst van de jaarlijkse Bridgedrive gedoneerd aan de Midden Groningse Uitdaging (MGU). Dinsdag 16 januari overhandigde Rotary-voorzitter Evert de Jong een royale cheque aan Wout de Boer, voorzitter van het bestuur van De MGU.

Rotaryclub Hoogezand-Sappemeer organiseert ieder najaar een Bridgedrive waarvan de opbrengst naar goede doelen gaat. Onlangs kon de definitieve opbrengst van de drive worden vastgesteld.

Volgens Rotary-voorzitter De Jong zijn er goede redenen om de totale opbrengst van de 18de Bridgedrive te doneren aan de MGU. ,,Als Rotary organiseren we activiteiten om vooral ook noden in de eigen gemeente te verlichten’’, aldus De Jong: ,,De Midden Groningse Uitdaging richt zich op het verbeteren van de leefbaarheid van de gemeente Midden Groningen. Dat sluit naadloos aan bij onze doelstelling.’’

MGU-voorzitter De Boer is erg blij met de donatie. ,,De Midden Groningse Uitdaging is een ideële organisatie en heeft sterk behoefte aan financiële ondersteuning om zich verder te ontplooien. Iedere euro steun aan de Uitdaging wordt omgezet in het drievoudige aan maatschappelijke waarde.’’

Het idee achter de Uitdaging is vrijwilligersorganisaties met een specifieke hulpvraag in contact te brengen met bedrijven en ondernemers die kosteloos willen helpen. Aan de Bridgedrive in Hotel Faber in Hoogezand op 24 november deden 32 paren mee. Ook komend najaar organiseert de Rotaryclub Hoogezand-Sappemeer een Bridgedrive. Deze 19de Bridgedrive zal plaatsvinden op vrijdag 16 november 2018. Dan hoopt de Rotary wederom op een grote groep deelnemers en een bijdrage van sponsoren. De opbrengst gaat naar een goed doel dat later dit jaar wordt bekend gemaakt.

Voorzitter Evert de Jong (links) van de Rotaryclub Hoogezand-Sappemeer overhandigt een cheque aan bestuursvoorzitter Wout de Boer van de Midden Groningse Uitdaging.