Poëzie Veendam zoekt amateur-dichters

VEENDAM - Poëzie Veendam viert dit jaar haar veertigjarig jubileum. Dit doet zij onder andere met de uitgave van een bundel waarin een selectie is opgenomen van werk van dichters die de afgelopen vier decennia acte de présence gaven tijdens de voordrachten.

Op deze middag werd de jubileumbloemlezing met poëzie van eerdere en huidige dichters van Poëzie Veendam gepresenteerd. Hierna werden de ‘twee eerste’ exemplaren aangeboden aan Sien Brekhof en Joyce Bodewes.

Ook werd de winnaar Monique Goemans van de poëziewedstrijd bekend gemaakt, waarvan het winnende gedicht ‘Veendam”is opgenomen in de jubileumbundel.

De middag werd gepresenteerd door Wim Dussel. Meerdere dichters brachten hun werk ten gehore dat werd afgewisseld door eigentijdse Groningse muziek. Maar vooral wil de stichting het jubileum luister bijzetten met een wedstrijd voor amateur-dichters. Iedere inwoner van de gemeente Veendam wordt uitgenodigd om via Rob Rosendahl zarrtran@ziggo.nl of via deze facebookpagina een gedicht in te sturen dat 'Veendam' als onderwerp heeft.