Evergreens en tango’s in Huis voor de Kunst

Veendam - Het Lady Trio Dame Blanche brengt op zondag 4 februari onder andere tango's, evergreens en gloedvolle zigeunermelodieën in het Huis voor de Kunst aan de Stationsstraat in Veendam.

Lady Trio 'Dame Blanche', weet zich te onderscheiden door de enorme veelzijdigheid van hun programma. Tango's, evergreens en klassieke composities worden afgewisseld met operette songs en gloedvolle zigeune melodieën. „Een middag vol herkenbare melodieën en songs waarbij u beslist op het puntje van uw stoel komt te zitten!”

Het trio bestaat uit Anne Knappstein (cello), Renée de Jong (viool en vocaliste) en Ineke Geleijns (piano en vocaliste). De drie dames hebben hun conservatorium opleiding afgerond en maakten daarna in verschillende professionele orkesten hun opwachting, gevolgd door een veelvoud aan glansrijke carrières . Multi-talenten die hun passie voor muziek en performance hebben gebundeld in 'Lady Trio Dame Blanche' en zondagmiddag met één en al passie voor het pulbliek tot uiting willen brengen in het Huis voor de Kunst. Anne, Renée en Ineke nemen u mee in de sfeer van de verschillende muziekstijlen en gunnen de bezoekers deze middag een kijkje in hun muzikaal archief.

Het concert begint om drie uur. De entree bedraagt vijftien euro inclusief koffie, thee en traktaties.

Op zondagmiddag 11 februari 2018 verzorgt de Eemsmond Big Band uit Delfzijl een jazzconcert in restaurant de Boerderij bij de Fraeylemaborg in Slochteren.

Vier jaar geleden was de Eemsmond Big Band hier voor het laatst te gast. Ondertussen is er veel gebeurd op muzikaal gebied, met als hoogtepunt de viering van het 40-jarig bestaan van deze Big Band met een open air concert afgelopen jaar. Daarbij werden artiesten van naam begeleid, waaronder Shirma Rouse en Lee Towers.

Als soliste voor het optreden in Slochteren is vocaliste Suzan Paas uitgenodigd. Suzan is in 2005 afgestudeerd aan het conservatorium te Groningen, waar ze een zangopleiding heeft gevolgd met name op het gebied van jazz. Sindsdien is ze actief als uitvoerend en docerend musicus. Suzan is geen onbekende voor de Eemsmond Big Band. Zo maakte ze deel uit van het zangtrio The Ladies waarmee meerdere malen is opgetreden met de Big Band. Ook tijdens het 40-jarig jubileum.

Het repertoire op deze jazzy afternoon zal bestaan uit onder andere swingnummers en gevoelige jazzballads. Verder komen er diverse solisten uit het orkest aan bod.

Op zaterdag 3 februari 2018 zal in Foxhol het Kindercarnaval los barsten. Op deze middag zal jeugdprinses Desiree en jeugd hofdame Joanna hun functie neerleggen in afwachting van ons nieuwe jeugdprinsenpaar. Daarnaast heeft de Kindercommissie een leuk programma opgesteld waarin van alles te doen is voor de jeugd. De grappigste, leukste of mooist verkleedde kinderen maken kans op een prijs.

Aanvang voor deze middag is 14.00 uur. Iedereen is van harte welkom

's Avonds verwelkomen Prins Ricardo en zijn Adjudanten Johannes en Wimken iedereen om samen met hen een gigantische Carnavalsavond te vieren.

Aanvang van deze avond is 21.00 uur tot in de late uurtjes.

De avond wordt muzikaal omlijst door JUST JEAN.