Sporten na een hartinfarct bij VAS

VEENDAM - Zonder twijfel kunnen we vaststellen dat een hartinfarct of een andere hartaandoening het leven enorm verandert. Bij VAS kunt u sporten na een hartinfarct.

Gezond bewegen vermindert de kans op hart- en vaatproblemen en verbetert uw conditie, óók als u al een hart of vaataandoening heeft. Zoveel mogelijk bewegen en lekker sporten is goed voor u, geeft u zelfvertrouwen èn het kan nog leuk zijn ook. Tegelijkertijd is het belangrijk dat u naar uw lichaam leert luisteren en herkent wat wel en niet goed voor u is.

VAS geeft ook training aan mensen met een chronische aandoening zoals COPD, diabetici en mensen die weer willen sporten na een chemokuur. Onder deskundige begeleiding bieden wij u sport- en beweegactiviteiten voor alle leeftijden aan. Tevens is er een Ehbo-er aanwezig. Een keer per week is er sporten op de donderdagavond van 19:00 tot 20:00 uur in de Sorghvliethal te Veendam. De trainer houd rekening met uw aandoening. Dat biedt zekerheid en veiligheid; u bent immers in de handen van een geschoolde begeleider en een Ehbo-er is aanwezig. Het sportuur bestaat uit twee delen: Een warming-up en een spelgedeelte waarbij meestal een volley/voetbal wedstrijdje wordt gespeeld. Plezier in bewegen neemt een centrale plaats in en staat voorop. Iedereen kan en mag meedoen op zijn of haar eigen niveau. Ook kan men 1x per week onder begeleiding zwemmen Voor meer info: Harry Klunder, telefoonnummer 06-50561003.