Kleurige Zeemeerminnen in subtropisch zwemparadijs Tropiqua Veendam

VEENDAM - Afgelopen zaterdag was er een workshop zeemeerminzwemmen in Subtropisch zwemparadijs Tropiqua. Sommige van de jongedames waren al meer dan een half uur van te voren aanwezig. Dit laat wel zien dat het zwemmen met een zeemeerminstaart erg gewild is.

Nadat de outfits waren verdeeld gingen de zeemeerminnen zich omkleden. Sommige van de meiden waren nerveus en waren bang dat ze het niet konden.

Aan het rand van het zwembad werd uitleg gegeven over het zwemmen met de staart en over ademhalingstechnieken. Daarna de staarten aan en wat een feest is dat toch elke keer. „De glunderende gezichtjes en de uitroepen ‘ik ben zeemeermin’ en [wat voelt dat vreemd’. Uiteraard alles gevolgd door de trotse ouders die foto’s en filmpjes konden maken.

Daarna gingen de meerminnen het water in waar ze leerden met de staart te zwemmen. Ook leerden de zeemeerminnen zich uit moeilijk situaties te redden.

In het tweede uur gingen de meerminnen door een hoepel waarbij zij het geleerde van het eerste uur in praktijk kunnen brengen. Na deze ronde is het fototijd ook een gewild onderdeel van de workshop. Alle meerminnen zwommen met bravoure en een stralende lach door de hoepel. Na het nemen van de foto’s was er nog gelegenheid, onder begeleiding, vrij te zwemmen met de staart.

Dit was de eerste van een reeks workshops in Veendam en afhankelijk van aanmelden zullen er meer volgen. Na afloop ontvingen alle deelneemsters een zeemeermindiploma en de foto’s volgen wat later.

Dit jaar is het ook mogelijk om met een staart je kinderfeestje te vieren op woensdag en vrijdagmiddagen. In een afgesloten deel van het tropische bad mag je dan met je vriendinnen en vriendjes zwemmen en je zeemeermin of meerman voelen.

Meer informatie over de workshops of Zeemeerminfeestjes is te vinden op www.bnwphotography.nl