Carnavalsvereniging Elk en Ain uut Gasgat werkt aan laatste voorbereidingen

GASGAT - De laatste voorbereidingen voor het carnaval zijn in volle gang. In de eerste week van februari zullen de dorpen Zuidwending en Ommelanderwijk weer omgedoopt worden tot Gasgat.

Wethouder Wierenga van Veendam zal de sleutel van de beide dorpen overdragen aan Prins Hindrik Otto de Eerste op dinsdag 6 februari rond zeven uur ‘s avonds.

De feestavond is gepland op zaterdag 10 februari in de Stainkroeg in Ommelanderwijk. De aanvang is om acht uur. De kaarten kosten tien euro per stuk en er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Dus als je nog geen kaarten hebt en je wilt deze geweldige avond niet missen; koop dan snel je entree bewijzen bij één van onze verkooppunten.

De kaarten kunnen na 18.00 uur worden gekocht bij de volgende verkooppunten:

Zuidwending 127 - Peter Borchers

Ommelanderijk 2 - Stefan Kral

Ommelanderwijk 150 - Reint-Jan Vegter

Ommelanderwijk 53 – Stainkroeg.

Tijdens het feest zullen de Moeflons optreden en er zal een DJ in de achterzaal spelen. De Dwaarsliggers uut Grunn zijn ook van de partij zijn.

„Dit jaar is er geen thema gekozen. We hopen natuurlijk wel dat iedereen weer mooi verkleed gaat , zodat Prins Hindrik Otto de Eerste een prijs voor de best verklede heer, dame en duo kan uitreiken. Jullie kunnen dit allemaal meemaken als jullie op het feest aanwezig zijn.”

Komende week zullen de prinsen van de Raad van Elf ook weer alle aandacht trekken, door in een carnavalswagen door Gasgat te trekken. Hopelijk komen de inwoners van Gasgat weer spontaan naar buiten om op de carnavalsmuziek mee te dansen, net als de vorige jaren het geval was. Wanneer dat precies plaats gaat vinden houdt de Raad nog even geheim.

De jeugdcommissie organiseert samen met Elk en Ain een fiets-versier evenement om een uur ‘s middags op 10 februari. Er zal daarna een fietstocht plaatsvinden van de Wending naar de Stainkroeg en van drie tot half vijf is er kindercarnaval. De leden van de raad van Elf, onder leiding van Prins Hindrik Otto de Eerste, zullen ook op dit feest aanwezig zijn. Het feest wordt mede mogelijk gemaakt door Meertens Meubelen en Elk & Ain.

Op Vrijdag 9 februari zijn de bejaarden en vutters vanaf vijf uur uitgenodigd in de Stainkroeg om een snertmaaltijd te nuttigen. Opgave voor deze Snertavond kan plaatsvinden bij:

Alie en Fokje Ketler - Ommelanderwijk 88 - tel 0598-623244

Lies Hofman - Zuidwending 44A - tel 0598-614303

Er kan kosteloos van een heerlijke snertmaaltijd gebruik gemaakt worden.