Oudste inwoonster Veendam werd gisteren 103 jaar

VEENDAM - Mevrouw Huisingh-Poelman vierde gisteren haar 103e verjaardag. Zij is daarmee de oudste inwoner van Veendam. Loco-burgemeester Henk Jan Schmaal feliciteerde haar persoonlijk op haar verjaardag met een fraai bloemstuk bloemen namens de gemeente Veendam.

En ondanks dat de Nederlandse driekleur dinsdag bij het Woonzorgcentrum A.G. Wildervanck buiten niet in de top wapperde, was er binnen op de derde verdieping wel een feestje.

Mevrouw Huisingh geboren in Gasselternijveen, heeft samen met haar man Leendert Huisingh vele jaren in Wildervank gewoond. Het echtpaar kreeg twee zoons, beide zoons en haar man zijn inmiddels al overleden. Wel was haar zus Kinie (87) op bezoek.

De laatste vijftien jaar heeft ze in Westerhave gewoond en sinds november 2014 heeft ze een fraaie kamer in het A.G.Wildervanck.

Ondanks de hoge leeftijd laat haar gezondheid haar niet in de steek en is ze nog redelijk bij de tijd en loopt ze nog haar rondje met rollator. Het gehoor laat het wat afweten maar ze wil géén gebruik maken van een hoorapparaat. De dag komt ze door met voornamelijk het breien van sjaals, haar grote hobby.