Gastouderadviesbureau Tweede Thuis: kleinschalige opvang in een huiselijke sfeer

VEENDAM - - Ouders geven hun kind natuurlijk niet zomaar uit handen als ze gaan werken, een passende opvangvorm is heel belangrijk. Gastouderopvang voldoet aan de steeds strengere eisen, vindt plaats in een huiselijke sfeer en het is kleinschalig. Zo krijgt ieder kind de aandacht die het nodig heeft. Ouders en gastouder kunnen vaste opvangmomenten overeenkomen maar flexibele opvang is vaak ook mogelijk. Veel gastouders zijn erg flexibel en hebben ruime openingstijden. Enkele gastouders bieden ook opvang tijdens de avonduren of in het weekend.

Het grote financiële voordeel van gastouderopvang is dat ouders normaliter per opvang uur betalen en niet per dag of dagdeel. Vindt er geen opvang plaats tijdens feestdagen of vakanties, dan worden deze uren ook niet door de ouders betaald, tenzij dit anders is overeengekomen.

De gastouders voldoen aan alle eisen die de Wet Kinderopvang voorschrijft; dit wordt door de organisatie bewaakt en gecontroleerd. De gastouders beschikken allemaal over een opleiding Eerste Hulp aan Kinderen welke jaarlijks wordt herhaald en door de organisatie bekostigd. Ook worden er kind gerelateerde themabijeenkomsten georganiseerd voor de gastouders. Dit jaar worden twee bijeenkomsten aangeboden: “Opvoeden anno NU” en “Voeding en beweging”. Ook de vraagouders worden niet vergeten, voor hun wordt er een avond “EHBO basisvaardigheden” georganiseerd.

De ouders hebben niet alleen de zekerheid van een vertrouwd en veilig oppasadres; werkende of studerende ouders kunnen hierdoor ook in aanmerking komen voor een financiële bijdrage van de overheid, de kinderopvangtoeslag.

Wilt u meer informatie over Gastouderadviesbureau Tweede Thuis, bezoek dan onze website www.gobtweedethuis.nl. Mocht u geïnteresseerd zijn om zelf gastouder te worden, neem dan ook vooral contact op!

Op de website vindt u veel informatie, onder meer over de visie en werkwijze. Ook stellen een aantal van de gastouders zich hier aan u voor. Bent u op zoek naar professionele, betrouwbare en huiselijke opvang voor uw kind(eren) neem dan contact op met Karin Smalbil / GOB Tweede Thuis.