Lezing "Salvia's, Echinacea's en andere prairieplanten"

MEEDEN - In de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis wordt op woensdag 21 februari 2018 een lezing gegeven door Andries Bierling van Tuingoed Foltz. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00. Aanvang 19.30 uur.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 130 afdelingen en rond de 35.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 10 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportage’s en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

In het jaar 2000 kochten Andries Bierling en Bob Foltz in het Groningse Meeden een boerderij met bijna 4 ha grasland, waarop ze hun droom verwezenlijkten: een specialiteitenkwekerij met tuinen. Achttien jaar later heeft Tuingoed Foltz één van de grootste plantencollecties van Nederland en is het tuingoed uitgegroeid tot een inspirerende ontmoetingsplek voor plantenliefhebbers uit binnen- en buitenland. Andries Bierling, één van de eigenaren van Tuingoed Foltz, neemt u mee in de kleurrijke wereld van Salvia's, Echinacea's en andere prairieplanten. Aan de hand van veel eigen fotomateriaal geeft hij informatie over de achtergrond van deze zonminnende soorten en laat hij hun toepassingsmogelijkheden zien. Tevens zal hij proberen planten mee te nemen voor de verkoop.