Nieuwe tandartsenpraktijk feestelijk geopend

VEENDAM - Zaterdagmorgen is de nieuwe tandartsenpraktijk van der Wal aan de Prins Bernhardlaan 89 officieel geopend. Na 29 jaar vanuit de tandartsenpraktijk aan de Marne te hebben gewerkt, was men daar uit het jasje gegroeid en werd in mei 2017 gestart met nieuwbouw.

Rond de jaarwisseling verhuisde men naar een gloednieuwe tandartsenpraktijk. Sebastiaan van der Wal metselde de laatste steen, waarmee de praktijk geopend was. Na de opening was er voor de genodigden onder het genot van een hapje en een drankje de mogelijkheid de praktijk te bezichtigen. Aansluitend zijn de deuren open voor ieder die een kijkje wil nemen.

In de nieuwe praktijk zijn vier behandelkamers volledig ingericht met de mogelijkheid tot een vijfde, zodat het gehele mondzorg team alle ruimte heeft. De twee tandartsen en de mondhygiëniste beschikken daarmee allen over een eigen behandelkamer. Binnenkort zal ook de tandartsenpraktijk van Dr. S.J. Eganovic uit Muntendam zich in het pand vestigen.

Alle ruimtes zijn ingericht volgens moderne technieken en instrumentarium. Er is een aparte röntgenkamer en ook een grote sterilisatieruimte. Een belangrijk uitgangspunt bij de bouw van de praktijk is duurzaamheid. Dit betekent onder ander dat de juiste technische installaties worden geplaatst, zoals zonnepanelen, waardoor het pand in grote mate zelfvoorzienend zal zijn en zelfs geen gasaansluiting heeft. Ook is er voldoende parkeergelegenheid op het terrein aanwezig.