Maranatha speelt ‘Tinus Schuddeldouk op zwaar zoud’

Veendam - Toneelgroep Maranatha uit Gieterveen speelt vrijdag 23 februari (20 uur) en zaterdag 23 februari (14 uur) ‘Tinus Schuddeldouk op zwaart zoud’.Het toneelgezelschap treedt op in café de Driesprong, Broek 1 te Gieterveen.

Boer Tinus Schuddeldouk is een vreselijk arme, luie boer, die ook nog eens behoorlijk achterloopt als het om de vrouwen gaat. Hij heeft wel verkering met de dochter van de rijke Nathaals. Maar als de verkering uit gaat moet Tinus al het geld terugbetalen en dan zit hij op zwart zaad. Dat ‘zwart zaad’ trekt de aandacht van een divers aantal campinggasten die allemaal wel weten wat ze met dat zwart zaad kunnen, van wetenschappelijk onderzoek tot verkopen voor flink wat geld!

Liefde, liefdesverdriet, een overval, humor, aparte dialogen, het zit er allemaal in om jullie een mooie avond te bezorgen! We hopen er met elkaar een gezellige avond van te maken! Tussen het tweede en derde bedrijf zullen er loten worden verkocht

In de film Daphne (maandag 26 februari te zien in vanBeresteyn) lijkt een flamboyante dertiger een stuurloos leven te leiden. Ze kampt net als veel van haar generatiegenoten met de vraag wat ze met haar leven wil. Ze gelooft niet echt in de liefde en ze laat zich met name leiden door haar lusten. Veel uitgaansavonden lopen uit de hand en ook op haar werk weet ze niet altijd de controle te bewaren. Haar baas ziet haar graag, maar weet niet goed wat hij met haar aan moet. De relatie met haar moeder is verre van ideaal. Als de vrouw op een dag getuige is van een overval zet dit haar leven nog verder op zijn kop.

De kinderfilm Ferdinand speelt zich af in Spanje en gaat over een grote stier met een piepklein hartje. Op 28 februari te zien in vanBeresteyn - 14 uur) Als hij ten onrechte aangezien wordt voor een gevaarlijk beest wordt hij gevangen genomen en weggevoerd.

Vastberaden om terug te keren naar zijn familie, verzamelt hij een bont gezelschap om zich heen voor een fantastisch avontuur.