Kans 050 zoekt mentoren die jongeren kunnen ondersteunen in Veendam

VEENDAM - - Kans 050 helpt jongeren het beste van hun leven te maken door hen een mentor te bieden die luistert, advies kan geven en helpt om kansen te benutten. Dat doet Kans 050 al sinds 10 jaar in de stad en later ook in de hele provincie Groningen. De gemeente Veendam geeft samen met andere gemeenten in oost Groningen een extra impuls aan dit mentorprogramma. Vanwege een groeiend aantal aanmeldingen van jongeren, is er bij Kans 050 ruimte voor nieuwe vrijwillige mentoren.

Een mentor coacht een jongere één op één. Samen werken ze aan de doelen die voor de jongere belangrijk zijn. Als mentor vergroot je je vaardigheden op het gebied van coaching en het werken met jongeren. Je helpt bijvoorbeeld bij het maken van een planning voor school, oefent Nederlandse taal met een nieuwkomer, helpt bij overzicht houden op financiën, werkt aan zelfvertrouwen of bent een luisterend oor.

Elke mentor volgt een training voordat hij of zij aan de slag gaat. Ook ontvang je ondersteuning van een coördinator van Kans 050 gedurende het traject. Daarnaast kun je deelnemen aan trainingen met specifieke thema’s als: oplossingsgericht coachen, Puberbrein, depressie bij jongeren, ASS en AD(H)D en het begeleiden van nieuwkomers.

Ben je geïnteresseerd in de leefwereld van jongeren en vind je het leuk om een jongere te coachen? Dan maakt Kans050 graag kennis met jou. Het is belangrijk dat je een jaar lang beschikbaar bent voor ongeveer 2 uur per week. Neem vrijblijvend contact op via de website of bel met projectleider Paula Mosterman (MJD) : 06 42 73 26 32.

Meer informatie of meteen aanmelden: www.kans050.nl