Route61 bluesband in café ’t Keerpunt

Veendam - Op zaterdag 24 februari speelt bluesband Route61 in café ’t Keerpunt in Spijkerboor. Het optreden begint om 21 uur en de entree bedraagt tien euro.

Route61 is een passende naam voor een band: Steven de Bruijn, Rinus Vink, Carolus van Kuilenburg en Gerard Wernert spelen namelijk de blues van de grote bluesmannen die ooit die beroemd weg, blueshigway route 61 hebben bewandeld.

Uitgangspunt is authentieke blues in een moderne jas aangevuld met eigen werk. Bluesband Route61, bestaat uit een groep zeer ervaren muzikanten met bluesmuziek in hart en ziel met een ruime podiumervaring op festivals, grote en kleine podia. Het repertoire bestaat uit werk van veel grote namen uit het verleden, zoals John

Lee Hooker, BB King, Sam’’Lighting’’ Hopkins, Mose Allison, Sonny Boy Williamson, Willy Dixon en vele anderen. Verschillende blues stijlen zijn vertegenwoordigd in het repertoire. Deze combinatie zorgt voor een perfecte balans tussen authentieke blues en blues in een meer modern jasje.

Het rijseizoen voor Museumspoorlijn STAR is weer begonnen. Dat is vroeger dan in voorgaande jaren. Nieuw in 2018 is dat er in de voorjaarsvakantie gereden wordt. In 2017 is al geëxperimenteerd met ritten in januari en februari. Daar is nu een vervolg aan gegeven

Meer bezoekers in 2017

Het rijseizoen 2017 liet een toename zien van 15%. Dat waren ruim 4000 meer bezoekers dan in het seizoen 2016. Een aantal grote evenementen, zoals Stadskanaal onder Stoom, trokken veel belangstelling. Maar ook de rijdagen in het voorseizoen konden op veel reizigers rekenen.

Uitbreiding in voorseizoen, iets minder in de bouwvak

De experimenten met rijdagen in het vroege voorseizoen hebben in 2018 vervolg gekregen. Het aantal stamppotritten is uitgebreid en waren zelfs al enige tijd uitverkocht. Nieuw is dat er nu ook in de voorjaarsvakantie gereden wordt tussen Stadskanaal en Veendam. Dat gebeurt op woensdag 28 februari en zondag 4 maart (‘Junior Spoordag’). Het ‘stoomseizoen’ begint op Tweede Paasdag (2 april). De ritten in het voorseizoen worden met historische diesellocomotieven gereden.

Tegenover de uitbreiding in het voorseizoen staat het schrappen van enkele rijdagen in de bouwvak. Al diverse jaren rijdt Museumspoorlijn STAR in die periode naast de woensdagen en de zondagen ook op dinsdag. De drie dinsdagen zijn komen te vervallen. Dit heeft te maken met een tekort aan beschikbare vrijwilligers in die periode. Er hebben zich wel al nieuwe vrijwilligers gemeld, maar deze krijgen eerst een (intern) opleidingstraject.

In de foyer van Cultuurcentrum vanBeresteyn vindt op donderdag 1 maart (20 uur) weer een koopavondconcert plaats. Op deze avond treedt Sahnty- en Folkkoor Westerstörm op.

Het koor Westerstörm is opgericht in 1991 en begon als een echt shantykoor met alleen zeemansliedjes. De laatste jaren hebben ze het roer omgegooid en het repertoire uitgebreid met mooie Franse en Spaanse nummers. En natuurlijk wordt ook een ode aan de Groninger troubadour Ede Staal niet vergeten.

Dirigent René Koldenhof, woonachtig in Wildervank, heeft een heel muzikaal leven achter zich. Na een studie als musicoloog is hij in 2005 als koor-dirigent begonnen en zwaait nu het stokje voor Westerstörm.