Verkiezingsdebatten barsten los

VEENDAM/WILDERVANK - Op 21 maart zijn der gemeenteraadsverkiezingen in Veendam. Politici trekken er massaal op uit om stemmen te trekken. In deze rubriek praten we u de komende tijd bij.

De beheerteams Wildervank en Bareveld organiseerden in samenwerking met welzijnsinstelling Compaen een Politiek Café woensdagavond in Zalencentrum ‘Het Raadhuis” te Wildervank.

De Veendammer politici mochten vanaf het toneel de vragen uit een volle zaal beantwoorden. Onderwerpen zoals leefbaarheid, groenvoorzieningen en verkeersveiligheid kwamen aan de orde.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart waren alle inwoners en organisaties in Wildervank uitgenodigd om met kandidaat raadsleden in gesprek te gaan. Alle deelnemende partijen waren aanwezig om mee te werken aan het Politiek Café.

Het Senioren Platform Veendam organiseert op woensdagmiddag 28 februari een politiek debat voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart dit jaar. Het debat wordt georganiseerd voor leden van de PCOB, KBO, ANBO en VOVO en andere belangstellenden.

Alle politieke partijen hebben hun medewerking toegezegd. Het debat zal vooral zijn toegespitst op hetgeen voor ouderen in Veendam van belang is.

Debatleider is Simon Scholtens, voormalig directeur van theater vanBerensteyn.Wilt u dit debat bijwonen, kom dan op 28 februari naar de DUKDALF, de Reede 1 in Veendam. De toegang is gratis. Aanvang 14.00 uur, de zaal gaat open 13.30 uur.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart organiseerde De Maand Bekeken een verkiezingsdebat.

In een bomvolle Jonckherenzaal van Cultuurcentrum vanBeresteyn gingen de lijsttrekkers van CDA, ChristenUnie, D66, Gemeentebelangen, GroenLinks, PvdA, SP, VUK en VVD met elkaar de strijd aan.

Onder leiding van presentator Martijn Folkers werd er aan de hand van verschillende thema’s zoals werkgelegenheid, windmolens, Veendammer centrum, gas-zoutwinning gedebatteerd over de toekomst van Veendam. Daarbij werd met name tussen de Gemeentebelangen en SP een felle discussie gevoerd.

GroenLinks Veenkoloniën stelt het verkiezingsprogramma beschikbaar voor blinden en slechtzienden op de website. Het afdelingsbestuur heeft het volledige verkiezingsprogramma laten inspreken en beschikbaar gemaakt als audiofile op de websites van GroenLinks Pekela, Stadskanaal en Veendam.

De drie gemeentes gaan zelfstandig de verkiezingen in, maar GroenLinks heeft ervoor gekozen één verkiezingsprogramma te maken voor de drie gemeentes, waarin het algemene deel wordt aangevuld met lokale plannen. GroenLinks vindt dat iedereen toegang moeten kunnen krijgen tot de inhoud van het verkiezingsprogramma. ,,Speciaal voor de slechtziende en blinde inwoners van Veendam, Stadskanaal en Pekela hebben twee sympathisanten van GroenLinks de hele tekst ingesproken. Een enorme klus, want het zijn dertien pagina’s. We zijn ze zeer erkentelijk voor hun werk”, zegt voorzitter Theo Mooijman (tevens de nr.2 op de kieslijst voor Veendam).