Kinderdisco Christmas met ‘dresscode kerst’

VEENDAM - Vrijdag 14 december was het weer gezellig en knus op de populaire Kinderdisco Christmas in Dukdalf 2.0. Voor ongeveer 180 kinderen was het van 19 uur tot 21:30 uur supergezellig. Aan de ‘dresscode kerst’ was massaal gehoor gegeven.

Kinderen verschenen in mooie kledij, zoals een kersttrui samen met een kerstmuts. Tygo Heis (9) was in maatpak en stal helemaal de show. De zaal was tot een sfeervol geheel omgetoverd, compleet met kerstman en kerstvrouw. Tijdens de kinderdisco liepen minimaal twintig vrijwilligers rond om alles in goede banen te leiden. ,,We werken met 25 vrijwilligers”, vertelt voorzitter Evert bakker van de Wijkvereniging Sorghvliet. ,,Ze staan bij de deur, bij de ingang van de zaal, in de zaal en bij de toiletten. De ouders brengen de kinderen, en de kinderen gaan ook pas met de ouders weer naar buiten. We zijn daar ook streng in. De kinderen worden in vertrouwen aan ons toevertrouwd.”

Naast de reguliere maandelijkse disco is de kerstdisco, samen met Halloween en Beach Party, een van de drie themadisco’s. Er wordt al zes jaar met thema’s gewerkt. De diskjockey is er al 25 jaar bij. Op de tafels in de vrijwilligersruimte stonden leuke eindejaarsattenties klaar. Een keer in het jaar gaan de vrijwilligers met z’n allen eten als afsluiting van het seizoen.