Cliënten de Zijlen testen toegankelijkheid van panden in Midden-Groningen

SLOCHTEREN Woensdag was een spannende dag voor cliënten van De Zijlen. Zij gingen samen met wethouder Jan Jakob Boersma diverse gebouwen in de gemeente Midden-Groningen testen op rolstoeltoegankelijkheid.

De ervaringsdeskundigen Willy Beuker, Theo Dekker en Peter Wiltjer van De Zijlen gingen met een checklist op pad.

Dorpshuis het Spinnenweb in Sappemeer werd aangedaan, evenals v.v. Muntendam en de onlangs verbouwde sportaccommodatie de Menterne in Muntendam. Het gezelschap kwam tot verrassende inzichten en er werden mooie gesprekken gevoerd. „Heel goed om zo deze ervaring eens samen op te doen”, sprak Jan Jakob Boersma.

Er werd ook veel gelachen toen Willy bijna vast zat tussen de deurpost en Peter de draai niet kon krijgen in het invalidetoilet. Maar ondanks de pret werd hier wel notitie van gemaakt op de checklist. Op iedere locatie werd de groep groter door meer mensen van de Zijlen die zich bij het gezelschap aansloten.

Het motto van de Zijlen ‘Betekenis boven beperking’werd deze dag waargemaakt. De rondgang langs de gebouwen was het vervolg op de speciale Prokkel-raadsvergadering van De Zijlen en gemeenteraad Midden-Groningen afgelopen juni. Hierin werd afgesproken dat er een aantal gebouwen getest ging worden door de mensen van de Zijlen.

Het lijstje met aantekeningen is overhandigd aan de wethouder. Dan weet hij wat er goed is in de gemeente voor mensen in een rolstoel”, aldus de groep cliënten.

Op 19 januari is er weer een nieuwe Prokkel Netwerkbijeenkomst. Wil jij kennismaken met de mogelijkheden die de Prokkelweek jou, je bedrijf of organisatie biedt? En kennismaken met anderen die dat ook willen? Weten hoe je een Prokkel organiseert en wie je daarbij kunt betrekken? Deze bijeenkomst is van 10.00 tot 12.00 uur in het gemeentehuis locatie Slochteren.

Het openingswoord is voor wethouder Jan Jakob Boersma. Meld je aan via http://www.prokkel.nl/aanmeldformulier-bijeenkomst/