Wordt een Veendammer Sportvrijwilliger van het Jaar?

VEENDAM - Vanaf 1 maart kunnen Groningers opnieuw hun favoriete sportvrijwilliger nomineren voor de titel ‘Groninger Sportvrijwilliger 2018’.

Het gaat om een initiatief van De Verenigbare Club die zich inzet voor meer verbinding in de sport. Vrijwilligers zijn voor veel sportamateurverenigingen onmisbaar. Met de verkiezing wordt hun werk onder de aandacht gebracht en zichtbaar gemaakt. Vorig jaar mocht Froukje Fonk, die zich met veel toewijding inzet bij K.C. Rodenburg uit Leek, de titel in ontvangst nemen.

Initiatiefnemer Patrick Kampherbeek richtte de verkiezing in 2017 op vanuit zijn onderneming De Verenigbare Club. Hij was verbaasd over het feit dat (top)sporters en coaches regelmatig in het zonnetje worden gezet, maar aandacht voor vrijwilligers uitblijft. Terwijl vrijwilligers een cruciale rol spelen in het voortbestaan van veel sportamateurverenigingen. Zij zijn de drijvende en onmisbare krachten achter sportverenigingen.

Bijzonder trots is Kampherbeek dit jaar op de jury die uiteindelijk de Groninger Sportvrijwilliger van 2018 zal kiezen. De jury bestaat uit Gerard Kemkers, Antje Diertens en Henk de Haan. “Geweldig dat deze juryleden de verkiezing een warm hart toedragen. Het geeft aan hoe belangrijk vrijwilligers in de sport zijn”, aldus Kampherbeek.

Vrijwilligers van amateursportverenigingen uit de provincie Groningen kunnen tot en met 23 mei 2018 (12.00 uur) genomineerd worden via de website van De Verenigbare Club (deverenigbareclub.nl). Op vrijdag 25 mei wordt bekendgemaakt wie de titel ´Groninger Sportvrijwilliger 2018´ in ontvangst mag nemen. De vrijwilliger ontvangt naast de titel ook een cheque en bloemen.