Piraten tijdens Nieuwjaarsconcert in Veendam

VEENDAM - Tijdens het komende Nieuwjaarsconcert op de tweede vrijdag van januari, is voor het eerst de WP-Harmonie onder leiding van Jacques Horst onderdeel van het concert van OVW.

Net zo’n primeur zijn een bende piraten uit Penzance en een stel vrouwelijke strandgangers. „En u wordt getrakteerd op prachtige liederen van klassieke tot lichte muziek.”

In het jubileumjaar (60 jarig bestaan) van OVW, oftewel de Operettevereniging Veendam - Wilderank is begonnen met de repetities van ‘The Pirates of Penzance’ van het welbekende Engelse duo Gilbert & Sullivan. Deze hilarische operette zit bomvol absurde Engelse humor en bekende liederen als ‘I am the very model of a modern major-general’, ‘With cat-like treat’, ‘I am a pirate king’ en ‘poor wandering one’. Tijdens het Nieuwjaarsconcert worden enkele liederen en scènes (veelal in kostuum) uit ‘The Pirates of Penzance’ gezongen en gespeeld.

De keuze voor deze operette heeft nogal wat belangstelling opgeleverd en u zult op het podium dan ook vele nieuwe gezichten zien. Ook is er voor het eerst contact gezocht met de Noorderpoort Kunst en Multimedia opleiding in Groningen. Van deze opleiding heeft Bart Winsingh zich aangemeld om de rol van de jonge Piraat Frederic op zich te nemen.

Ook de overige personages zijn buitengewoon te noemen, waaronder een piratenkapitein met een kort lontje (Annechienus Pot), een geniale generaal (Ed Spanjerberg), een oudere dame die op jonge piraten valt (Alma Bakker) en een generaalsdochter die eveneens op jonge piraten valt (Nomi de Ridder). „U gaat een prachtige en zeer gevarieerde avond zien waarin u zich geen seconde zult vervelen”, aldus het OVW.